SS: Facebook aikoo puuttua verkkokauppojen epäilyttävään toimintaan

Facebook aikoo puuttua palvelussa näkyviin mainoksiin tuotteista, joihin asiakkaat ovat ilmoittaneet olevansa ”uskomattoman tyytymättömiä”. Asiasta kertoo Buzzfeed-sivusto.

Sivusto julkaisi aiemmin tällä viikolla jutun, jossa se paljasti epäilyttävien verkkovaatekauppojen taustoja. Monet huijaavista verkkokaupoista ovat kiinalaisia, ja ne jäljittelevät nimellään ja logollaan jotakin tunnettua vaateketjua tai -verkkokauppaa, mutta tarjoavat tuotteita huomattavasti halvempaan hintaan.

Buzzfeedin mukaan Facebook-ongelma ei koske vain mainostamista. Epäilyttävät vaatekaupat eivät käytännössä ota vastaan kriittistä palautetta sosiaalisessa mediassa, vaan negatiiviset kommentit poistetaan heti eikä niihin vastata. Joidenkin yritysten tykkääjien määrä palvelussa on saattanut kasvaa epäilyttävän paljon, esimerkiksi 100 000 ihmisellä, päivässä.

Sosiaalisessa mediassa on jo pitkään kiertänyt kuvia kammottavista ostoksista, joita asiakkaat ovat tällaisissa verkkokaupassa tehneet. Monet ovat julkaisseet tuotteen mainoskuvan ja kuvan todellisuudesta rinnakkain. Kiinalaisyritysten lähettämät tuotteet eivät ole välttämättä vastanneet miltään osin tuotekuvausta ja -kuvaa.

Asiasta uutisoi Suomessa Savon Sanomat.

Read previous post:
Laaja hyökkäys Facebook-sivujen ylläpitäjiä kohtaan

Viime päivinä useat FB-sivujen ylläpitäjät ovat saaneet ilmoituksen Facebook Securityn nimissä. Kyseinen huijarisivu on jo useasti poistettu, mutta huijarit nostavat...

verkonvaarat haluaisi tietää
Kysely opetusvideoista

Osallistu kyselyymme ja auta meitä auttamaan sinua. Sivustolle on suunnitteilla mahtavia uutuuksia, ja opetusvideot ovat yksi osa niitä. Lomakkeen sähköpostikenttä...

Close