Laaja hyökkäys Facebook-sivujen ylläpitäjiä kohtaan

Viime päivinä useat FB-sivujen ylläpitäjät ovat saaneet ilmoituksen Facebook Securityn nimissä. Kyseinen huijarisivu on jo useasti poistettu, mutta huijarit nostavat sivuun uudestaan välittömästi vanhan kaaduttua. Kyseinen porukka yrittää haalia siis erilaisia yhteisösivuja hallintaansa. Näin ollen suurena riskinä on se, että onnistuessaan he kykenevät syöttämään erilaisia huijauksia entistä laajemmin normaaleille käyttäjille.

Aiheesta englanniksi Facecooks-sivustolla:

http://facecrooks.com/Scam-Watch/phishing-alert-fake-message-from-facebook-security-stating-you-violated-a-policy.html/

Huijausyritys aiheittain esiteltynä:

Vaihe 1. Saat sivullesi ilmoituksen väärästä toiminnasta Facebookissa, jonka johdosta tilisi uhataan sulkea.

 

fake

Vaihe 2. Huijaussivulla näkyy ilmoitus sivusi toiminnasta.

fake1

Huijaussivun ilme on erehdyttävästi aidon näköinen, mutta huijauksen tunnistaa mm. siitä, että sivu on juuri perustettu eikä sieltä löydy sisältöä eikä virallisia yhteystietoja. Myös kirjoitusvirheitä saattaa esiintyä.

fake2

Vaihe 3. Jos erehdyt klikkaamaan julkaisun linkkiä, aukeaa salasanan kalastelusivu Twitterin kautta. ÄLÄ TÄYTÄ TIETOJASI! Täyttämällä lomakkeen kentät annat huijareille oman Facebook-profiilisi tiedot joiden kautta huijarit voivat ottaa haltuunsa ylläpitämäsi FB-sivut.

fake3

Read previous post:
verkonvaarat haluaisi tietää
Kysely opetusvideoista

Osallistu kyselyymme ja auta meitä auttamaan sinua. Sivustolle on suunnitteilla mahtavia uutuuksia, ja opetusvideot ovat yksi osa niitä. Lomakkeen sähköpostikenttä...

Oletko etsimämme somen moniosaaja?

VerkonVaarat on 2010 perustettu tukipalvelusivusto netin käyttäjille. Vuosien varrella olemme auttaneet tuhansia netin käyttäjiä. Haluamme laajentaa toimintaamme ja palvella käyttäjiä...

Close