Facebookin asetukset vaihtuvat itsestään?

Lukemattomia kertoja olen lukenut käyttäjiltämme siitä, että yksityisasetukset ovat muuttuneet itsestään. En väitä, että se on mahdotonta mutta omalta osaltani asetukset eivät ole muuttuneet itsestään vuosien varrella kertaakaan. Se sijaan olen huomannut Facebookin muuttaessa joitain asetuksia on oletuksina usein asioita jotka ei välttämättä ole yksityisyyden kannalta käyttäjille parhaita vaihtoehtoja. Suosittelen kuitenkin tarkailemaan asetuksia säännöllisesti.

Alla on listattuna omat yksityisasetukseni. Kyseessä on pöytäkone ja selaimena on Google Chrome. Itse olen vuosien varrella päätynyt näihin asetuksiin ja todennut ne tietoturvan kannalta parhaaksi. Omiin asetuksiisi pääset mm täältä.

fb1

Yleisissä asetuksissa on huomion arvoinen paikka; Lataa Facebook-tietosi kohdasta pääset lataamaan tilisi kaikki tiedot. Kätevä tapa ladata esimerkiksi Facebookkiin lataamasi kuvat omalle koneellesi. Suosittelen tekemään sen 1-2 kuukauden välein.

fb2

Turvallisuusasetuksissa on hyvä pitää sisäänkirjautumisasetuksissa kuvan mukainen asetus. Jos joku murtautuu tilillesi, saat siitä tiedon sähköpostiisi. Itse en käytä puhelinta, koodigeneraattoria ja sovellussalasanoja. En ole niistä huomannut itselleni mitään hyötyä. Luotettuihin yhteyshenkilöihin suosittelen lisäämään lähiomaisen tai läheisen ystävän. Kirjautumisongelmissa tästä on hyötyä. Selaimen ja sovelluksen tarkastaminen sekä sisäänkirjautumisen tarkastaminen on hyvä olla päällä, jolloin voit tarkastella miten tiliäsi on käytetty. HUOM! Mobiiliyhteydet saattavat heitellä jopa satoja kilometrejä ja kirjautumisesi voi näkyä aivan eri paikalla, jossa oikeasti olet. Tämä johtuu yleensä operaattorin käyttämistä linkeistä ja IP-osoitteista.

fb3

Kuka voi nähdä julkaisusi- kohdan kanssa on syytä olla huolellinen. Aina viimeinen asetus jää voimaan. Sama koskee myös julkaisua tehdessäsi. Jos muutat julkaisusi, esimerkiksi myynti-ilmoituksen julkiseksi, pysyy asetus julkisena siihen saakka kunnes muutat sen uudestaan vaikkapa kavereille näkyväksi.

fb4

Aikajana ja siihen merkitseminen on yksi tärkeimmistä asetusten kannalta. Oheisilla asetuksilla estät sen ettei esimerkiksi videolinkkeihin tai muihin epämääräisiin juttuihin voida merkitä sinua tietämättäsi. Eli jokainen sinuun liittyvä merkintä tulee hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Näillä asetuksilla estät tehokkaasti omalta osaltasi haitalliseten juttujen leviämisen.

fb5fb6fb7

Estoja voi asettaa monin eri tavoin. Henkilöitä, sovelluksia, tapahtumakutsuja sekä fb-sivuja. Sovelluksien estäminen on kohta, jossa voi estää paljon puhutut pelipyynnöt.

fb8

Häiritseekö sähköpostiisi saapuvat Facebook-ilmoitukset? Yllä olevilla asetuksilla saa minimoitua saapuvien sähköpostien määrän.

fb9

Jos aktivoit Facebookin mobiilikäyttöön en suosittele käyttämään tekstiviestejä. Jatkuva viestien määrä saattaa alkaa häiritsemään.


fb10

Seuraaja-asetuksista on hyvä tietää se, että saatuasi kaveripyynnön, jonka päätät jättää auki (et hyväksy tai hylkää), jää pyynnön lähettäjä automaattisesti seuraajaksesi. Tämä tarkoittaa sitä, että hän näkee kaikki julkiset päivityksesi seinällään.

fb11

Sovellusasetukset on paikka joka on syytä tarkastaa aika ajoin. Tämä on paikka, jonne saatta ilmaantua haittaohjelmia johdosta sovelluksia, jotka toimivat tietämättäsi. Kun huomaat sovelluksen, jonka toimintaa et tiedä, poista se välittömästi sovelluslistastasi.

fb12

Mainosten ensimmäiseen kohtaa suosittelen vaihtoehdoksi kohtaa ”ei ketään”. Tällä asetuksella estät kuviesi käytön kolmannen osapuolen Facebook-mainoksissa.

fb13

Mainosten toiseen kohtaa suosittelen myös vaihtoehdoksi kohtaa ”ei ketään”. Tällä asetuksella estät kuviesi käytön Facebookin omissa mainoksissa.

fb14

Maksuasetuksissa näkyy mm. peliostot ja Facebook-mainosten ostot. Suosittelen poistamaan maksuvaihtoehdon mikäli et sitä käytä säännöllisesti.

fb15

Tukipaneeli on paikka, jossa näet eri yhteydenottosi Facebookille. Kysymysmerkin vieressä on tärkeä linkki Ohje- ja tulikeskukseen. Tämä on hyvin monelle paikka, jonka olemassaoloa ei tiedetä. Keskuksessa on todella paljon ohjeita käyttäjille. Siellä on myös avoin keskustelufoorumi, jossa käyttäjät voivat kysyä muilta käyttäjiltä ohjeita ongelmatilanteisiin.

fb16

Videoasetusten alempi valikko estää videoiden automaattisen toiston, joka on herättänyt monilla käyttäjillä närkästystä.

Tässä siis omat asetukseni kuvina ja lyhyesti selostettuna. Erityisesti tuo merkintäkohta on mielestäni jokaisen käyttäjän edesvastuullinen tehtävä tehdä asetukset siten ettei merkinnät leviä kaveripiirille. Toivottavasti löysitte jotain uutta asetuksistani. Mikäli huomasit ne hyödyllisiksi niin jaa ohje kavereillesikin. Koskaan ei tiedä onko hän seuraavana kiusallisissa merkinnöissä.

Terveisin Jari

 

Read previous post:
Ilmaisohjelmien lataamisen vaarat

Internet on pullollaan hyödyllisiä ja vähemmän hyödyllisiä ilmaisohjelmia. Internet on myös täynnä luotettavia ja vähemmän luotettavia ilmaisohjelmien latauspaikkoja. Monien ilmaisohjelmien...

Privaattivideo leviää vauhdilla – ÄLÄ KLIKKAA!

MUUTTAKAA MERKINTÄASETUKSENNE. Jälleen perinteinen yksityisvideolinkki leviää tajuttoman nopealla vauhdilla. Linkin klikkaaja joutuu itse merkitykseksi tuohon videoon ja levittää sitä omana...

Close