Facebook-virus leviää Suomessa: My video, My first video, Private video – Ohjeet poistamiseen

Virus poimii tartunnan saaneen käyttäjän Facebook-kaverilistalta ihmisiä, jotka merkitään uhrin nimissä julkaistuun Facebook-statukseen. Statuksessa on mukana ”videolinkki”, joka vie verkkosivulle, jolta käsin haittaohjelmaa jaellaan.

Tietokoneelle asennuttuaan haittaohjelma osaa muun muassa lisätä ja poistaa Facebook-kaverita, julkaista uusia ja muokata vanhoja Facebook-statuksia sekä perustaa ryhmiä. Toistaiseksi virus on levinnyt vain Chrome-selaimella ja pöytäkoneversioilla, mutta mahdollisuus asentua esim. Android-puhelimeen on olemassa.

Mikäli nimissäsi on levitetty haittaohjelmaa, toimi seuraavasti:

– Mene Chrome-selaimen asetuksiin (kirjoita osoitekenttään chrome://extensions/).

– Poista Make a GIF -niminen selainlisäke. Huomioi, että on olemassa samanniminen luotettava ohjelma. Se ei kuitenkana pyydä päästä verkko-osoitteisiin. Jos olet epävarma, poista se varmuuden vuoksi.

– Mene Facebookiin ja poista omalta seinältäsi kaikki viruksen tekemät julkaisut. Pääset omalle seinällesi klikkaamalla omaa kuvaasi Facebook-sovelluksessa tai Facebookin selainversiossa.

– Vaihda Facebook-salasanasi.

– Varoita kavereitasi, jotka haittaohjelma merkitsi julkaisuusi.

– Jos olet käyttänyt Facebookia tietokoneella, tee sillä virustarkistus. Jos koneellasi ei ole virustutkaa, käytä esimerkiksi F-Securen Online Scanneria.

Jos näet kaverisi nimissä jaettavan Facebook-virusta, anna hänelle yllä olevat ohjeet.

Read previous post:
SS: Facebook aikoo puuttua verkkokauppojen epäilyttävään toimintaan

Facebook aikoo puuttua palvelussa näkyviin mainoksiin tuotteista, joihin asiakkaat ovat ilmoittaneet olevansa "uskomattoman tyytymättömiä". Asiasta kertoo Buzzfeed-sivusto. Sivusto julkaisi aiemmin...

Laaja hyökkäys Facebook-sivujen ylläpitäjiä kohtaan

Viime päivinä useat FB-sivujen ylläpitäjät ovat saaneet ilmoituksen Facebook Securityn nimissä. Kyseinen huijarisivu on jo useasti poistettu, mutta huijarit nostavat...

Close